Activiteiten vakantie Zweden

In en nabij Brogarden zijn er verschillende interessante activiteiten en bezienswaardigheden. Hieronder heeft u een kort overzicht om een idee te krijgen. U kunt ook contact opnemen met het lokale VVV kantoor.
Zij kunnen u actuele informatie verschaffen.
Natuur: 

Zweden beschikt over een rijke natuur. Brogarden ligt aan de rand van Norra Kvills national park. Dit is een van de laatste oerbossen van Europa. U vindt hier een zweden uitzichtvariëteit aan flora en fauna die u op maar weinig plaatsen tegenkomt. Brogarden ligt aan enkele korte (5-10 km) enlangere40-100 km wandelroutes door dit gebied. Er is en Brogarden een wandelkaart aanwezig. Het is ook mogelijk om gedeelte’s van route’s te lopen.

Achter Brogarden ligt een klein meer, waar een rivier doorheen stroomt. Het is mogelijk om hier te vissen. U kunt bij Risebo fritid een visakte kopen.

 

 

 


Cultuur:

Ösjöfors Hand Made paper mil, de oudste Zweedse papier fabriek gebouwd in 1777 in Gullringen.osjofors_17 Helaas is deze fabriek enkele jaren geleden in brand gestoken en afgebrand

Nightingale Museum in Vimmerby, Museum in 18e eeuws pand, met een keur aan Zweedse cultuurschatten en diverse doorlopende exposities.

The Viking’s farm by the Kvillek, 11e eeuwse Viking boerderij.

The Narrow-Gauge Västervik-Hultsfred Railway, de eerste Zweedse spoorlijn die als nationaal cultureel erfgoed aangemerkt is. Een 71 km lange spoorlijn van Västervik naa Hultsfred door de oude bossen, langs meren en door kleine dorpjes.

Krönsborg and Ivarsudde, 2 forten uit de 14e eeuw bij Sodra Vi. (10 km van Brogarden)


Aktief/sport

Ski:

Rondom Brogarden liggen verschillende grote en kleinere skigebieden.

Deze zijn relatief goedkoop (skilift pas va 15 Euro per dag). Oa in Kisa ligt een skioord met pistes voor beginners en gevorderden. kano

Golf:

15 Km van Brogarden ligt een 18 hole golfbaan.

Kanovaren:

Oa op de rivier de Stångå kunt u kanovaren. Deze kunnen gehuurd worden bij oa Kröngården en Pippi’s Hotel in Vimmerby.


 

Voor de kinderen:

Voor de kinderen is er in de buurt Astrid Lindgrenvarld, Dit is een themapark gebouwd rondom de verhalen van Astrid Lindgren (bekend van oa Pippi Langkous en Emil).alv_48

Op ca 2 km afstand (hemelsbreed) van Brogarden vindt u de originele filmlocatie van ‘Emil’ een verhaal van Astrid Lindgren. Hier is tevens een kinderboerderij gevestigd.

Kartbaan. Op ca. 15 km afstand (bij Mariannelund)astrid lindgren bevindt zich een grote indoor kartbaan.

Lilla Lilla Landet. In Vimmerby vindt u een themapark rondom Zweden. Dit is vergelijkbaarmet Madurodam. Dwz. Zweden in het klein.

Verder is er in Vimmerby een zwembad en zijn er in de omgeving van Brogarden enkele badplaatsen.


Meer informatie bezienswaardigheden in Zweden kunt u vinden op onderstaande websites:

Bron: Vimmerby Turistbyrå