Locatie

U kunt Brogarden vinden in Ovrakulla,

De snelste weg om er te komen is om vanuit Nederland richting Hamburg te rijden (Bij Hengelo/Almelo de grens over, of voor mensen uit omg. Limburg bij Venlo of Heerlen). Vanaf Hamburg volgt u de A1 richting Lubeck. Hierna vervolgt u de weg richting Puttgarden. Hier neemt u de ferrie naar Rodby (Denemarken)

karta2

Deze vertrekt normaliter elke 30 minuten. Reserveren is hier meestal niet nodig. Reist u echter in eendrukke vakantieperiode, dan raden w u aan even concact op te nemen met Scandlines. U vervolgt in Denemarken de snelweg richting Kopenhagen. Bij Kopenhagen houdt u Malmo (Zweden) aan.

U rijdt nu via de Oresundsbrug (eerst een tunnel) naar Zweden. In Zweden neemt u de snelweg linksaf richting Helsingborg. Bij Helsingborg houdt u de richting van Stockholm aan. (dus niet bij Malmo!!!)

Bij Jonkoping gaat u rechtsaf van de snelweg af, richting Vimmerby (Oskarshamn). U komt na ca 90 km door Mariannelund heen. Net als u Mariannelund uitrijdt slaat u linksaf richting Rumskulla. Rumskulla rijdt u door. Als u Rumskulla uitrijdt slaat u linksaf richting Grönsved.

Na enkele kms ligt aan uw linkerkant net voor een klein riviertje Brogarden.

Let op u rijdt de afslag Övrakulla eerst voorbij!!!!

Er zijn enkele alternatieve route’s binnendoor. (bv via Varnamo). Deze schelen ‘s zomers (in de meeste gevallen) niet veel in tijd, maar zijn wel erg interessant. Wij adviseren u hiervoor een kaart of routeplanner bij de hand te hebben. In de winter adviseren wij u de aangegeven route.

karta
Let op 1 Mil(Swedish Mile) = ong. 10 Km.

Enkele praktische tips.

In Duitsland wordt er op plaatsen waar een snelheidslimiet geldt erg streng gecontroleerd. Let er op dat u zich aan de snelheid houdt. In Zweden en Denemarken geldt op de meeste snelwegen een maximumsnelheid van 110 km/u. Controle’s vinden hier minder plaats, maar boetes zijn vele malen hoger dan in Nederland. In dorpen en steden in Zweden wordt wel heel streng gecontroleerd. Let erop dat u 50 rijdt waar dat de max. snelheid is, en 30 in de buurt van scholen.

In de schemer en de nacht lopen de elanden in Zweden af en toe de weg op. De afmetingen van een eland zijn vergelijkbaar met die van een groot gezet paard. Pas dus vooral ‘s nachts goed op en zorg voor goede verlichting op uw auto. Een eland geeft niet mee….

Enkele praktische internetlink voor:

Brug Denemarken-Zweden

Boot Duitsland – Denemarken, Scandlines

Routeplanner

Praktische reis en verblijfsinformatie Zweden van ANWB

Praktische reis informatie van het ministerie van buitenlandse zaken